zondag 12 april 2009

Update

Bij deze eventjes een update van de afgelopen dagen; ik ben inmiddels ook naar het concert geweest (yay!), maar dat wordt even een aparte post, haha.
In elk geval, na donderdag niks meer gehoord van de test, maar dat zal morgen (maandag dus) wel komen. Dan beginnen immers de lessen, en ik kijk er ontzettend naar uit! ;D

Vrijdag begonnen we om 10.00u met Material Culture college, de eerste sinds onze korte vakantie voor het vertrek naar Tokyo. Het was meer een introductie, en tevens kregen we de kans individueel met onze docente Cwiertka een gesprekje te voeren over ons onderzoek. Ook vertelde ze ons ieder hoe we het gedaan hebben met onze literatuur review, en die van mij was 'very good!!' ;D Oftewel, score! Ook mijn onderzoek gaat goedkomen, dus dat is wel beter.
Na Material Culture college is een aantal van ons met Cwiertka meegegaan naar een enorme department store in Ginza (waar het JNI is), en daar hebben we over de etenswaarafdeling gezworven, en kon ze allerlei dingen vertellen. Was leuk! Daarna nog naar de Maruzen, een héle grote boekwinkel, en daar heb ik maar eens geld uitgegeven aan twee boekjes en een magazine. Altijd goed om te oefenen, deshou?
's Avonds was het tijd voor KARAOKE! Zoals het een goede Japan-bezoeker betaamt xD We zijn met bijna de hele groep gegaan (twee waren er niet bij) en het was zeeeer leuk. Allerlei liedjes kwamen voorbij, van klassiekers (Dragonstin Din Tei anyone?) tot rapnummers (Eminem?) tot Japanse songs. Supergezellig. We keken uit over de drukke winkelstraat van Ikebukuro, en naderhand droop het water letterlijk van de ramen. Wie weet wat voor associaties dat weer opriep ... ;D
Bij terugkomst gingen nog wat mensen naar een parkje vlakbij de mansion (hangjeugd!), maar Luciano en ik gingen weer terug om te slapen. Dit lukte echter niet, want in de lobby kwamen we Japanners tegen die daar aan het relaxen waren en met ons begonnen te praten. Was vet leuk xD En op dat moment dacht ik: ja, ik kan ook Japans! ;D Ik merk wel echt dat mijn praat-Japans vooruitgaat; durf veel sneller wat te vragen en wat zinvols te zeggen, in plaats van alleen maar 'ah, begrepen' of 'ah, is dat zo?' en van die onzin. En kan ook dingen nu echt uitleggen enzo, dus karmapuntjes erbij! Heb zelfs met een van de Japanners e-mailaddressen uitgewisseld, en ontving zaterdagochtend al een mailtje ;D Yay voor socialisen met Japanners!

Zaterdag zijn we naar het centrum geweest waar je leert over hoe je met brand, aardbevingen en typhonen moet omgaan. Wist niet echt wat te verwachten, maar we gingen meer 'downtown' in Tokyo, wat echt gaaf was, en ik ging super gezellig met onze begeleidster (Yanagizawa-san) praten, en ze ging vanalles uitleggen over waar we langs kwamen etcetera. Dat is echt zo ontzettend gaaf!
De training was ook vet, trouwens. Eerst gingen we oefenen wat je moet doen als er brand is en het blauw staat van de rook (dus dat je laag moet blijven, en langs de muur moet gaan en nooduitgangbordje moet zoeken enzo). Op een monitor konden de anderen (je ging in groepjes) je volgen, en als je te hoog was, ging je dood xD Mijn groepje was de enige zonder doden en we waren tevens het snelste uit het rookhok ;P
Als tweede gingen we leren hoe om te gaan met aardbevingen. Toen moest je met zijn vieren op een platform, wat ingericht was als een keuken, en een apparaat bracht dan het platform aan het trillen zoals bij een aardbeving zou zijn. Mijn groepje overleed helaas omdat we te laat onder de tafel gingen zitten xD Beetje jammer ;P We hadden wel de sterkte van 7 op de schaal van Richter, en dat was eigenlijk best eng, als je bedenkt dat dat echt kan gebeuren hier in Tokyo. Maar nu weten we in elk geval wat te doen: onder de tafel schuilen, als het veilig is het gas uitdraaien en de deur openzetten. Dan vluchten.
Hierna leerden we hoe we een brandje moesten blussen, dus hoe je een brandblusser gebruikt. Hier was ik nog het meest blij mee, aangezien ik die dingen altijd wel zie hangen, maar nooit heb geleerd hoe die te gebruiken enzo. Dus dat was nog het leerzaamste!
Tot slot kregen we allemaal een paar laarzen aan en een supergroot regenpak met capuchon enzo, en moesten we een soort douche in waar een tyfoon gesimuleerd werd. Dus superharde wind (viel best mee, aangezien ik achter lange mensen stond xD) en ontzettend veel water. 't was eigenlijk grappiger dan het zou moeten zijn. Maar ik ben blij dat ik altijd zo'n uitgebreid regenpak met laarzen in mijn tas heb zitten! :D
Het centrum was dus zeker wel leerzaam, maar het heeft ons (of in elk geval mij) ervan bewust gemaakt dat het zeker wel kan gebeuren terwijl we hier zitten. We kregen in het begin ook een film te zien over de aardbeving hier in Japan, 7 op Richter, en de beelden waren best schokkend. Maar laten we hopen dat we veilig zitten, en anders weten we ons in elk geval te redden!
Verder was de zaterdag rustig. Nog gewerkt aan huiswerk, op mijn gemak gegeten en een serie zitten kijken.

Zondag zouden we voor onze presentatie (iedere groep van Material Culture moet een presentatie houden over bepaald onderwerp - de onze is Edo/Tokyo) naar het Edo-Tokyo Museum gaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. We hebben wel besproken wat te doen en dergelijke, dus we kunnen aan de slag!
Hierna was het al tijd om naar Takadanobaba (nostalgie! De plaats waar in vorig jaar zomer verbleven ben tijdens mijn week Tokyo ^^) te vertrekken voor het concert, maar voor details, zie volgende post!

++

Mood: happy
Song: i m i t a t i o n by KIDDIE

5 opmerkingen:

Mizumi zei

Oh, jij hebt volgens mij mijn seminar ingepikt! (Ik zou in de eerste instantie Materiële Cultuur hebben, maar dat is dus niet doorgegaan, LOL :P)

De training klinkt spannend, dus je schrijft nu vanuit het hiernamaals na die aardbeving? Whoo... Maar je hebt gelijk, het is wel beangstigend dat het ook echt kan gebeuren. Nou ja, afkloppen maar!

Succes met de presentatie alvast, voor wanneer die nu dan verzet is, en ik ben benieuwd naar je verslag over het concert ^_^

Groetjes, Leana

Ank zei

すごい!
Supertof zeg (^^) En mja, iedereen in een te groot regenpak hijsen spelt natuurlijk hilariteit. Shashin wo totta ka? (A)
Ik hoop nog steeds dat de yen volgend jaar wat gunstiger wordt, dan wordt het misschien minder duur en kan ik ook 3 maand weg =D

Wat heb je inmiddels allemaal al gekookt in je kleine keukentje dan? Is dat nog te doen met alleen maar Japans voedsel? Of ben je slim geweest en heb je een kookboek meegenomen?

xx

エリ zei

Je bent niet de enige die zich er erg van bewust is geworden dat dit allemaal echt kan gebeuren (>__<)

Nadia zei

(O,O) ... Ik wil van die trainingen doen... xD

Super awesome, maar ik kan me inderdaad voorstellen dat je 's avonds in bed ligt en denkt "fuck, dit kan gewoon gebeuren..."

じゃ I awaits ze concert post xD

Anke zei

Hopen dat je die trainingen niet nodig hebt! Maar idd Japan is wel echt een berucht land als het gaat om die dingen! =o Wel goed dat ze het ook echt leren hoe je ermee om moet gaan, lijkt me ook wel handig dat ooit eens te oefenen ^^

En yay! voor het socializen met Japanners! xD